joi, 21 ianuarie 2016

Activitate Prim ajutor


Este important ca elevii sa cunoasca masurile de prim-ajutor, de aceea am desfasurat o activitate pe aceasta tema. Am invitat pe doamna asistenta Palos Madalina de la Cabinetul Liceului Grigore Tocilescu pentru a-i invata pe elevii  clasei a IV-a B de la Scoala Gimnaziala nr.1 Mizil cum sa acorde primul ajutor in caz de urgenta, care sunt primele masuri care trebuie luate in anumite accidente pana la venirea ambulantei.








vineri, 15 ianuarie 2016

Activitate Mihai Eminescu

Cu ocazia implinirii a 166 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu, elevii scolii noastre au participat la un concurs de recitari.Scopul proiectului a fost :dezvoltarea limbajului şi în special a expresivităţii acestuia prin recitarea poeziilor eminesciene dar si prin compoziţii proprii; dezvoltarea sentimentelor de dragoste si preţuire pentru valorile nationale;cunoasterea literaturii eminesciene.Activitatea s-a desfasurat in holul scolii.
Copiii si-au manifestat liber sentimentele.Au fost bucurosi ca au participat la aceasta actiune educativa.
Copiii au invatat sa aprecieze opera lui Mihai Eminescu, si-au dorit sa caute cate mai multe informatii despre autor si despre opera acestuia.Au invatat ce inseamna un moment omagial, cum trebuie desfasurat si cum trebuie sa se comporte.








joi, 14 ianuarie 2016

Orientare profesionala

Familia si scoala au un rol important in orientarea profesionala a elevilor, de aceea am ales sa realizam o activitate pe aceasta tema. Fiecare elev s-a gandit la o profesie, unii dintre ei au prezentat ce presupune acea profesie si uniforma corespunzatoare.Elevii si-au ales profesii de antrenori de handbal, zumba, dans sportiv,fotbal, deoarece fac aceste sporturi, altii au spus ca isi doresc sa ajunga medici veterinari pentru a salva animalele, o eleva a prezenta profesia de asistent medical,ea dorind da faca acelasi lucru pe care il face si mama ei.Cativa copii au ales profesia de avocat, deoarece le place corectitudinea.Profesia de cantaret a fost prezentata de catre trei copii, ei isi doresc sa cante la diferite instrumente, dar isi doresc sa fie si solisti.O alta meserie prezentata a fost cea de instalator.
Elevii au tratat cu seriozitate şi respect, au ascultat pe colegi si i-au încurajat.Au spus ca a fost o activitate interesanta.
Elevii au inteles ca trebuie sa invete si ca exercitarea unor profesii presupune anumite aptitudini care pot fi prezente datorita performantelor scolare la unele obiecte de invatamant.“Când vrei ceva cu tot dinadinsul, întreg Universul conspiră în favoarea ta” (Paolo Coelho)












marți, 12 ianuarie 2016

Expoziții interne

Cu ocazia Sarbatorilor de Craciun am organizat la scoala o expozitie de desene, colaje ,braduti avand ca teme : iarna, Magia sarbatorilor de Craciun.Elevii au folosit diferite materiale in realizarea colejelor:fire colorate , vata, hartie quilling, cartoane, beteala, globulete.Cele mai frumoase lucrari au fost premiate.Parintii au fost invitati la serbarea de Craciun , ei au admirat lucrarile copiilor.
 Craciunul este o mare sarbatoare a romanilor.Copiii au asteptat cu nerabdare organizarea expozitie.Ei au vrut sa arate tuturor ce inseamna sarbatorile pentru ei : Mos Craciun, braduti, zapada, oameni de zapada, jocurile iernii.In scoala noastra se simte atmosfera sarbatorilor si datorita lucrarilor elevilor.
 Bradul a devenit centrul sarbatorilor de iarna.Copiii au aratat ca putem cu bani sa ne bucuram de un bradut original de Craciun. Atmosfera creata le-a adus bucurie si aceasta zi nu o vor uita.








Competiții sportive

Stil de viață sănătos presupune: să mâncăm sănătos (acasă și la școală), să ne programăm activități sportive, să facem zilnic mișcare, să ne relaxăm mintea și trupul, să ne jucăm în locuri nepericuloase.Un pericol în ceea ce priveşte educaţia copiilor este faptul că mulţi dintre aceştia sunt sedentari, părinţii îi lasă să îşi petreacă mult timp în casă, la televizor sau la calculator, le cumpără tot felul de jucării pentru a-i ţine ocupaţi, uitând că activitatea fizică este esenţială pentru buna dezvoltare a oricărui copil De aceea am ales să organizăm un concurs de ping-pong.Scopul proiectului a vizat îmbunătăţirea fair-play ( cine joaca cinstit este intotdeauna castigator) .
 Elevii au fost nerăbdători să participe la aceasta competiţie sportivă.Ei au spus ca au participat cu plăcere şi că doresc să mai organizăm astfel de activităţi.
 În urma acestei activităti elevii au realizat cât de importantă este mişcarea. Activitatea din cadrul proiectului a adus o mare contribuţie la descoperirea şi stimularea talentelor, aptitudinilor elevilor, la cultivarea interesului şi a pasiunii pentru educatie fizica si sport.